Våra case

PEAB

Utmaning

Peab hade fastnat i sin framtagning av en ny marknadsplan och arbetsgruppen hade svårt att komma framåt och hitta rätt väg. Kunskapen fanns redan hos ledningsgruppen, men vid vissa tillfällen såg man behovet av en utomstående part som kunde styra dialogerna på ett effektivt sätt. MPWR bistod med just detta; att genom ledarskapsutveckling och chefsstöd hjälpa arbetsgruppen att fatta kraftfulla beslut.

“Vi anlitade MPWR för att ta fram vår marknadsplan. Detta var ett nyttigt arbete för oss, då vi arbetade gemensamt med det i ledningsgruppen. MPWR drev på processen, hjälpte oss hitta en riktning och såg till att vi tog gemensamma beslut kring vilken plats vi vill ha på marknaden – och hur vi ska göra för att nå den.”

Camilla Hartman Frilander / Jan HellqvistBiträdande arbetschef på Peab / Tidigare arbetschef på Peab

Lösning och resultat

Lösningen för att komma vidare med marknadsplanen blev dialog, diskussion och att träna på öppna frågor. Arbetsgruppen på Peab har utvecklats till att bolla goda idéer tillsammans och att skapa ett öppet klimat för feedback och reflektion. Det resulterade även i att Peab landat i den marknadsplan som upplevs bäst utifrån verksamhet och nuläge.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du vill veta mer om oss och vad vi erbjuder!