Våra case

Lidköpings kommun

Utmaning

En utmaning för Lidköpings kommuns kontaktcenter var många nya medarbetare. Kommunen får in många samtal från olika medborgare i olika situationer, varför det är viktigt att möta personer, nå fram och ge god service – även i de fall där medarbetarna inte kan ge svar på en specifik fråga just i stunden.

"MPWR är både kunniga och professionella. De levererar utbildningar efter våra önskemål och är måna om att stämma av efteråt för att se att allt landat rätt. Resultatet för vår del är medarbetare som är mycket mer professionella i sitt bemötande. De har fått tryggheten i ryggmärgen och verktyg som gör dem redo att möta alla typer av kunder. Vi får också ett kvitto på kundernas upplevelse genom löpande kundundersökningar, där vi får mycket goda omdömen".

Anders FyhrOmrådeschef på Lidköpings kommun

Lösning och resultat

För att framgångsrikt tackla utmaningen fokuserade MPWR på ledarskap, utbildning i tal och skrift, samt coaching i grupp såväl som individuellt. Lidköpings kommun ville veta hur de konkret skulle förändra beteenden för att upplevas mer engagerade och på detta tränade vi sedan individuellt för att göra det till praktik i samtal, reception och mejl.

Resultatet är ett självgående team som går bra och mår bra. Det har gett bra status i övriga organisationen och lett till många trevliga dialoger med medborgarna. Medarbetarna på kontaktcenter kan svara på fler frågor och är tydliga i situationer där de inte genast kan ge svar.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du vill veta mer om oss och vad vi erbjuder!