Kundnöjdhet

Vi tar er kundnöjdhet till nästa nivå

Kundernas förväntningar på ett snabbt, proffsigt och gott bemötande ökar. Detta kräver ständig utveckling och träning och en förmåga att nyttja sina kommunikativa verktyg på rätt sätt.

“Att skapa ökad kundnöjdhet och långvariga kundrelationer är en betydande del av lönsamheten”

För oss är det viktigt att utgå ifrån vad ni redan gör bra idag, vilken nivå ni är på, era behov och era utmaningar för att på bästa sätt kunna anpassa utbildning, träning och uppföljning just för er. Vi vill förstärka och utveckla ert kundbemötande till nästa nivå, inte skapa något som känns krystat eller konstlat.

Vi vet att motiverade medarbetare presterar bättre och kan man ha roligt under tiden så går resan mot bättre resultat betydligt snabbare. Därför är vår strävan även att göra vår insats hos er så effektiv, inspirerande, lärorik och stimulerande som möjligt. Vi utvecklar och justerar våra upplägg så att de just ska passa er verksamhet så bra som möjligt.

Det är viktigt att komma ihåg att många delar i kommunikationen kan uppfattas som självklarheter, men som är svåra att få till i verkligheten. För att dessa självklarheter ska bli en del av vardagen och förmås genomföras i varje läge, oavsett kund och situation, så behöver vi träna, utmanas, uppmuntras och få feedback. Det är minst lika viktigt att analysera HUR vi kommunicerar som VAD vi kommunicerar.